Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Västanviks AIF A-Lag Herrar

Följ

A-Lag Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
Västanviks AIF
Fotboll
A-Lag Herrar
Tabell
Lag M V O F P
1 FBK Karlstad 22 20 1 1 61
2 IFK Sunne 22 14 4 4 46
3 Hertzöga BK 22 14 3 5 45
4 Västanviks AIF 22 11 5 6 38
5 SK Sifhälla 22 9 7 6 34
6 Forshaga IF 22 7 6 9 27
7 Strömtorps IK 22 7 5 10 26
8 Kils AIK 22 5 9 8 24
9 Torsby IF 22 6 3 13 21
10 Norrstrands IF 22 6 3 13 21
11 Sommarro IF 22 5 1 16 16
12 Rottneros IK 22 2 5 15 11

Match

Rottneros IK

2 - 1
30 maj 2014
19:00

Västanviks AIF

Referat

Referat: Rottneros IK - Västanviks AIF

Vi börjar med det positiva och det var att vi inte drog på oss några gula eller röda kort.
Det såg dock okej ut till en början då vi på en svårspelad plan tog tag i taktpinnen o vaskade fram några lägen genom crossbollar ut på vänsterkanten och försök till inspel o skott därifrån.
Ledningsmålet kom till slut efter en liknande situation då inspelet kom ut till spelare som sköt mot mål men på mållinjen stoppades bollen med handen av en liggande försvarare. Domaren blåste omgående o bestämt straff för hands o straffen la Darko via målisens händer imål. (En undran är om det inte ska vara målchansutvisning för detta då det i regelboken står att hands som förhindrar mål eller målchans ska bedömas som målchansutvisning.) obs bara en fundering
Men att vi lyckades spräcka nollan så tidigt kändes bra för nu borde vi kunna kontrollera skeendet på plan i lugn o ro då RIk endast hotade på långa o då menar jag långa inkast men dessa inkast skapade oro då vi av nån anledning visar osäkerhet på fasta situationer. Tyvärr ställer vi till det ordentligt för oss när vi efter 20min är alldeles för heta i eget straffområde mot en spelare som är på väg mot kortlinjen och där glidtacklar. Om boll eller spelare träffas först låter jag vara osagt men straff dömdes o det är inte mycket att säga om men den var mycket onödigt i denna situation. Straffen säkert imål o vi var på ruta ett igen.
Nu gick vi ner oss i tempo o det var alldeles för mycket bollduttande istället för att rulla ut till fria spelare på kanterna samtidigt som RIk fick luft under vingarna o med sina inkast skapade oro gång efter annan. Man tycker vi borde lärt oss efter att de haft 4-5 farliga såna men vi skyfflade ut bollen titt som tätt i fina kastlägen vilket skulle stå oss dyrt.
Då ännu ett långt kom verkade vi helt tagna på sängen o två motståndare står fria i målområdet där en av deras duktiga mittbackar enkelt o ostört skarvar bollen imål.
Två minuter senare har vi en fin kvitteringschans när Milan får bra träff på en frispark men målisen är med o boxar till en hörna som Johan får bra träff med skallen på men en försvarare står på mållinjen o styr ut till ny hörna.
Vi får ännu en fint läge minuten senare när Milan hittar Micke i djupled och Micke hinner sekunden före målvakten o lobbar från 25meter men bollen smiter utanför stolpen.
På övertid i halvleken har vi två bra chanser till där den första kommer efter Hedströmupplopp på vänsterkanten vilket avslutas med pass till Milan som smeker bollen strax utanför bortre stolpen. Strax efter det lyfts en frispark in från höger o Anders N kommer perfekt med en fin nick men målisen gör en kanonräddning.
1-2 underläge i paus speglar inte matchbilden även om vi inte alls når upp i närheten av normal nivå och det kanske var så att tidiga 1-0 o spelövertag vaggade in oss i nån sorts bekvämlighet vilket är svårt att komma ur på beställning.
I anfallspelet drogs mycket till Milan på vänsterkanten och de flesta chanserna skapades således därifrån men många gånger blir det också för omständigt så de han få ner nästan hela laget i försvarsposition.
Anders på högerkanten borde nog fått mer bollar då han sprang mycket i djupet o ropade på bollen men den kom nästan aldrig.
Det verkade som spelarna insett att farten måste höjas om det skulle bli några poäng när andra halvlek kom igång för det blev ett massivt tryck första 20min mot deras mål och jag räknar här upp några av de hetaste lägena under denna period.
-1min Fredrik löper hela vägen på en boll mot deras målvakt och tar sig fram till skottläge men blir fälld utan åtgärd strax utanför straffområdet.
-4min Fredrik hittar Micke på högerkanten och han drar sin back innan han slår ett hårt inlägg som Milan möter bortanför bortre stolpen men kan inte kontrollera skottet som går över.
-6min Fredrik spelar fram Milan som skapar sig fint skottläge men utan att veta om det räddar målvakten skottet.
-10min Darko lyfter in en frispark som nickas ut o där möter Anders med ett direktskott som smiter nån dm utanför krysset.
-11min Fin omställning där Micke hittar Milan som drar en spelare innan avslutet men det täcks ut till Micke som får drömträff med ett skott som hade gått igenom nätet men en back som slänger sig får bollen på bena.
Det är som förgjort o man kan tala om tur o otur men ett lag som offrar sig häsynslöst får ofta medstudsarna med sig.
Efter totaldomminans i ca 20min mattar vårt spel av sig vilket kanske inte är så konstigt vilket fick RIK att komma fram i motatacker då vi inte var så noga med markeringen på mittplan.
Det saknades nån från oss som styrde upp det hela med prat och ville visa vägen samtidigt som vi slarvade bort frisparkar o slog dåliga hörnor som enkelt nickades bort vid främre stolpen. Ytan mellan deras straffområde o mittcirkeln var ofta öde på gulsvarta vilket gjorde det enkelt för dom att lyfta upp spelet o få andrum.
De gånger som frisparkarna slogs bra var vi nästan där o sen var de först på andrabollen vilket är typiskt för ett lag med 100% krigarinställning o det hade Rottneros idag.
Matchbilden var sån ända till slutet och det kändes inte som vi riktigt orkade ändra på matchbilden men vi fick sista fem tre fina chanser att näta. Först var det Nikola som kom perfekt på en hörna o från ca 5met bara hade att nicka in bollen då han blev totalt bortplockad av två spelare som inte brydde sig om bollen.
I slutminuterna var det Anton som tog sig fram längs vänsterkanten genom att lura upp tre spelare o in straffområdet där han dock fick lite tidsnöd så skottet kunde målisen parera o bollen slås undan till hörna.
Hörnan slås denna gång perfekt och Milan får kanonläge men nicktouchen blir inte tillräckligt bestämd så bollen smiter utanför bortre stolpen.Tiden rinner ut och en förlust som känns otroligt onödig är ett faktum och det är fasta situationer som än en gång fäller oss. Vad detta beror på får man ta tag i men en sak som måste till är prat på flera munnar så vi vet vem som tar vem etc. Såg nu deras långa mittback markeras vid nån hörna av vår kanske kortaste spelare.
Visserligen har vi haft många spelare borta i några matcher o det är tufft att klara för oss som nykomlingar med en begränsad trupp men vi möter idag ett lag som också har begränsad trupp och flera ordinarie borta så det är ingen ursäkt till resultatet utan det är nog så att viljan slår kunnandet idag o det känns inte okej även om det är en eloge till RIK.
Visst är vi det klart bättre laget spelmässigt men spelet ska omsättas till mål och då de gjort två mål på 7matcher tidigare är det inte godkänt att släppa två mål i en match mot dom hur taggade de än är.

Matchfakta: 1-2 (1-2)
1-0 12min Darko straff Boll stoppas med handen på mållinjen med straff som följd.
1-1 21min straff Lite onödig tackling vid kortlinjen som leder till straff
1-2 30min Långt inkast som skarvas imål från nära håll av spelare totalt utan markering.
Matchens lirare i VAIF: Nikola.




Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Darko Kikanovic 1 1 0 0 0 1
Anders Nilsson 1 0 0 0 0 0
Andreas Hedström 1 0 0 0 0 0
Anton Wallin 1 0 0 0 0 0
Branislav Smiljanic 1 0 0 0 0 0
Daniel Frykedal 1 0 0 0 0 0
Daniel Persson 1 0 0 0 0 0
Emil Jonsson 1 0 0 0 0 0
Fredrik Johansson 1 0 0 0 0 0
Johan Gustavsson 1 0 0 0 0 0
Marco Miller 1 0 0 0 0 0
Martin Johansson 1 0 0 0 0 0
Mikael Einarsson 1 0 0 0 0 0
Milan Trivunovic 1 0 0 0 0 0
Nikola Sarenac 1 0 0 0 0 0
Per Larsson 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng

Andra möten i serien

fre 5 sep 2014, 18:30 Västanviks AIF - Rottneros IK 3 - 0